Plăcintă cu spanac

Proaspăt sau congelat, poţi folosi spanacul în această plăcintă pe care o poţi servi ca aperitiv sau fel de mâncare de sine stătător. Incearca aceasta reteta de placinta cu spanac si nu vei regreta.
Ingrediente
60 g pesmet 250 ml smântână 1 fir de praz 200 g spanac congelat 2 cepe 2 linguri unt 3 căţei de usturoi 3 ouă 5 linguri făină 200 g brânză telemea rasă 1 linguriţă sare 1 vârf cuţit piper măcinat 1 vârf cuţit nucşoară pudră 1 vârf cuţit scorţişoară 100 g roşii cherry pentru decor Cum se prepară
Se cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântâna caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreună cu usturoiul în untul topit trei minute. Se adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două minute. Se lasă să se răcească.
Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute, făina, 2/3 din brânza rasă, nucşoara, scorţişoara, piperul şi sarea. Se amestecă bine.
Se pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat, se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Se taie placinta cu spanac pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.
Placinta cu spanac si branza feta