Plăcintă cu spanac şi ceapă verde

Să profităm de verdeţurile din piaţă, zic! Aşa că vă poftim la o plăcintă cu spanac şi ceapă verde care abundă pe tarabe şi pe care ai de unde să le alegi.
Ingrediente pentru plăcintă cu spanac şi ceapă verde
Pentru aluat 500 g făină 200 g unt 2 ouă 4 linguri lapte 1 praf de copt sare
300 g spanac proaspăt
3 legături ceapă verde
3 ouă
4 linguri smântână
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare pentru plăcintă cu spanac şi ceapă verde
Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la rece 30 de minute. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă spanacul spălat şi tocat şi se adaugă puţină apă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când spanacul e fiert, după care se lasă să se răcească.
Din 2/3 din aluat se întinde o foaie mai mare, cât să îmbrace pereţii formei şi să poată fi rulat puţin. Se aşază în forma unsă şi se toarnă amestecul de spanac amestecat cu ouăle bătute cu smântâna. Din aluatul rămas se întinde o foaie, care se aşază peste umplutură şi se rulează prima în interior. Plăcinta cu spanac şi ceapă verde se introduce la cuptor pentru 30 de minute, până se rumeneşte.
Acelaşi aluat poate fi folosit şi la o plăcintă cu brânză.