Plăcintă de legume. Reţetă de post

placinta cu legume de post jpeg

Dacă foloseşti un aluat fără ou pentru prepararea acestei plăcinte, o poţi mânca şi în orice perioadă de post a anului.

Ingrediente (8 porţii)

500 g aluat foitaj fără ou 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 morcov fiert 1 fir praz (partea albă) 6 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel nucşoară sare piper

Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe, razi morcovul pe răzătoarea mare, tai prazul rondele şi ciupercile felii.

Căleşti toate legumele în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Presari mărarul şi pătrunjelul tocate fin şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.

Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă.Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. O înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Serveşti plăcinta caldă sau rece.