Pui cu spanac şi piure de mazăre

pui cu piure de mazare jpeg

În sezonul cald alege să incluzi cât mai multe legume verzi în meniul tău. Încearcă o reţetă sănătoasă de pui cu spanac şi piure de mazăre, care nu va rezista prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

300 g măzare congelată 4 linguriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă felii de lămâie, pentru servire 3 linguri parmezan, ras 60 ml ulei coriandru, după gust 140 g spanac 4 pulpe de pui sare piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Fierbi mazărea într-un vas cu apă, cât să o acopere, timp de 1 minut. O scurgi şi o transferi într-un blender. Amesteci cu jumătate de linguriţă coaja de lămâie, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură de parmezan şi 2 linguri de ulei. Condimentezi cu sare, coriandru şi piper, după gust. Mixezi până obţii o compoziţie omogenă.

Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper. Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie. Rumeneşti puiul, timp de 5 minute. Presari peste el restul de parmezan şi coaja de lămâie şi dai la cuptor, pentru 15 minute.

Combini spanacul spălat şi scurs cu zeama de lămâie rămasă şi ulei. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti puiul cu piureul de mazăre, spanac şi felii de lămâie, dacă vrei.

Sursa http://www.marthastewart.com