Roşii gratinate

rosii gratinate jpeg

Păi n-ar fi şi păcat să nu profităm de aromatele roşii de pe tarabe?

Ingrediente

12 roşii 1 dovlecel 1 ceapă potrivită 3 linguri ulei 200 ml smântână 200 ml lapte dulce 4 ouă 20 g unt 2 linguri făină sare piper ceapă verde sau chives Mod de preparare

Speli roşiile şi le scurgi de apă. Tai ceapa felii subţiri şi o rumeneşti uşor în uleiul încins. Adaugi dovlecelul curăţat de coajă, tăiat felii subţiri. Pui dovleceii şi ceapa călită într-o tavă şi aşezi roşiile cu partea bombată în sus. Amesteci într-un castron ouăle cu făina şi untul, adaugi laptele şi smântâna, amestecând continuu. Condimentezi,

după gust, cu sare şi piper, apoi torni peste roşiile din formă şi introduci la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Serveşti roşiile aşa preparate cu ceapă verde sau cu ceapă franţuzească numită chives.