Roşii gratinate

rosii gratinate jpeg

Păi n-ar fi şi păcat să nu profităm de aromatele roşii de pe tarabe?

Ingrediente

12 roşii 1 dovlecel 1 ceapă potrivită 3 linguri ulei 200 ml smântână 200 ml lapte dulce 4 ouă 20 g unt 2 linguri făină sare piper ceapă verde sau chives Mod de preparare

Speli roşiile şi le scurgi de apă. Tai ceapa felii subţiri şi o rumeneşti uşor în uleiul încins. Adaugi dovlecelul curăţat de coajă, tăiat felii subţiri. Pui dovleceii şi ceapa călită într-o tavă şi aşezi roşiile cu partea bombată în sus. Amesteci într-un castron ouăle cu făina şi untul, adaugi laptele şi smântâna, amestecând continuu. Condimentezi,

după gust, cu sare şi piper, apoi torni peste roşiile din formă şi introduci la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Serveşti roşiile aşa preparate cu ceapă verde sau cu ceapă franţuzească numită chives.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg