Rulou cu spanac şi orez

rulou spanac orez jpeg

La prânz? la micul dejun? Dar ce importanţă are! Această ruladă poater fi savurată, oricum, oricând...

Ingrediente Pentru 1 rulou 100 g orez 1 foaie plăcintă 500 g spanac proaspăt 2 ouă 2 linguri ulei 1 lingură făină 2 fire de usturoi 100 ml lapte 2 linguri smântână 100 g telemea de oi

Mod de preparare

Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Întinzi foaia de plăcintă. Fierbi spanacul, spălat frunză cu frunză, apoi îl strecori (păstrând apa în care a fiert) şi îl tai mărunt. Căleşti puţin usturoiul tăiat în ulei încins, presari cu făină, amestecând permanent şi stingi cu câteva linguri din zeama păstrată. Adaugi spanacul tocat, laptele şi laşi să fiarbă 8-9 minute. Iei vasul de pe foc, adaugi telemeaua sfărâmată cu furculiţa sau dată prin răzătoare, orezul fiert, ouăle şi smântâna.

Torni compoziţia peste foaia de plăcintă întinsă, lăsând 2-3 centimetri la fiecare margine pe care le uneşti peste umplutură. O aşezi într-o tavă lunguiaţă, pe care o pui la cuptor aproximativ 40 de minute.