Salată cu dovlecei şi morcovi

salata jpeg

Încearcă această salată cu dovlecei si morcovi delicioasă.

Ingrediente:

1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet de mix de salată 4 roşii 2-3 bucăţi de sparanghel sare piper ulei de măsline zeama de la o lămâie 1 lingură de unt 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

Pui mixul de salată într-un bol mare. Speli bine, sub jet de apă, morcovii şi dovleceii, apoi îi tai fâşii pe lung. De la sparanghel îndepărtezi partea lemnoasă şi îl speli. Încingi lingura de unt şi pe cea de ulei. Pui pe rând fâşiile de dovlecei şi de morcovi, le laşi aproximativ 1 minut pe o parte şi pe cealaltă, apoi le scoţi pe şerveţele absorbante. Sparanghelul îl fierbi 10 minute în apă cu sare şi îl scoţi în apă rece. Îl ţii puţin, îl frigi rapid în tigaie şi îl pui pe şerveţel absorbant. Faci o vinegretă din zeama de lămâie şi uleiul de măsline extravirgin, potriveşti de sare şi de piper şi amesteci salată cu dovlecei si morcovi energic.

Pui în bol legumele prăjite şi amesteci. Roşiile le speli, le îndepărtezi cotorul şi le tai în două, apoi le adaugi în bol şi amesteci. Torni vinegreta, amesteci să se combine aromele şi serveşti salată cu dovlecei si morcovi.

Salata de conopida

Salata de conopida

Salata de cuscus cu branza

Salata de cuscus cu branza

Salata de ton cu ardei

Salata de ton cu ardei

Dificultate mică

2 porţii

Timp de preparare: 30’