Salată de conopidă cu alune de pădure

Salata de conopidă cu alune de pădure este o alegere excelentă pentru o masă ușoară, dar plină de arome și texturi.

salata de conopida cu alune de pdure jpg

Ingrediente

1 conopidă medie

1 linguriță miere

1 rodie

100 g alune de pădure

pătrunjel proaspăt

sare

50 ml ulei de măsline

piper

1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Rupi conopida buchețele mici și le gătești la abur sau în apă clocotită cu sare, 5-7 minute, până devin al dente. Le scurgi și le lași să se răcească.

Într-o tigaie uscată, prăjești alunele de pădure 3-4 minute, amestecând constant, până devin aurii. După ce se răcesc, le toci grosier.

Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline, sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul.

Asamblezi salata: într-un castron mare, combini conopida, semințele de rodie, alunele prăjite și frunzele de pătrunjel. Torni dressingul, amesteci ușor și servești imediat.