Salată de roşii şi ardei copţi

ghiveci de legume cu oua jpeg

Alege din piaţă câteva roşii coapte şi pune pe o plită câţiva ardei aromaţi, mai aruncă şi nişte căţei de usturoi pentru cea mai bună salată de vară.

Ingrediente ½ kg roşii bine coapte 1 kg ardei capia 3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi sare piper negru proaspăt măcinat busuioc pentru servit

Cum se prepară

Se coc ardeii pe tablă întorcându-i să fie copţi uniform. Se curăţă de pieliţa arsă şi se lasă deoparte până se pregătesc roşiile. Se scufundă tomatele pentru 20 de secunde în apă clocotită, se scot cu spumiera, se trec sub jet de apă rece şi se curăţă de pieliţă. Se taie roşiile în două şi apoi în patru. Se curăţă usturoiul şi se taie lamele subţiri. Se încinge uleiul şi se pune usturoiul să se călească până devine auriu. Se adaugă roşiile şi ardeii, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la foc mic circa o oră, amestecând din când în când. Se serveşte rece cu frunze de busuioc şi piper.