Salată libaneză cu pătrunjel

19748495 1402040859878275 6228391666824425316 n jpeg

Indiferent dacă îţi place pătrunjelul mai mult sau mai puţin, salata aceasta, cu siguranţă te va cuceri şi o poţi pregătii şi într-un timp foarte scurt.

Pentru salată, ai nevoie de următoarele ingrediente 200 g bulgur 3 – 4 legături de pătrunjel 2 roşii 1 ceapă 1 ardei roşu 3 frunze de mentă 2-3 linguri ulei măsline extravirgin zeamă de la o lămâie 1 lingură sos de rodii sare piper

Clăteşti bulgurul şi îl pui într-un vas cu puţină apă caldă, aproximativ 20 – 25 de minute.

Speli legumele şi verdeţurile. Cureţi ceapa, coaja roşiilor, seminţele din ardei şi taie-le în cubuleţe mici, urmând tocat mărunt pătrunjelul verde şi frunzele de mentă.

Într-un vas, amesteci zeama de lămâie, uleiul, sosul de rodie şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Într-o salatieră mai mare, pui ingredientele pregătite şi le amesteci cu bulgurul (care trebuie să se fi umflat şi înmuiat).

Acoperi vasul cu folie alimentară, dă-o la rece pentru câteva minute, torni sosul peste salată şi serveşte-o simplă, ca atare, sau dacă eşti îndrăgostită de bucătăria libaneză, o poţi savura la începutul mesei, ca aperitiv, alături de o porţie de humus cu o delicioasa lipie.

Sursa www.efesrestaurant.ro