Supă-cremă de conopidă

Doreşti să mănânci ceva gustos şi uşor? Ei bine, atunci încearcă supa cremă de conopidă.

supa crema de conopida jpg

Ingrediente

1 conopidă mare

3 cartofi

1 ceapă

3 căței de usturoi

2 linguri ulei

150 g smântână grasă

100 g brânză cheddar rasă

sare

piper

Mod de preparare

Rupi buchețelele de conopidă, le speli sub jet de apă și le lași deoparte. Cureți ceapa și usturoiul, le speli și le tai. Cureți cartofii, îi speli și îi faci cubulețe.

Într-o oală nonaderentă, încingi uleiul, adaugi ceapa și usturoiul, amesteci și presari piper și sare, după gust. Călești până când ceapa devine sticloasă, apoi adaugi conopida și cartofii. Torni apă atât cât să acoperi ingredientele și le lași la fiert până când se înmoaie.

Dai de pe foc și mixezi supa.

Separat, pui în smântână puțină supă, amesteci și continui până când smântâna ajunge la temperatura supei, apoi o torni în oală, adaugi brânza și mai mixezi supa câteva minute. Potrivești gustul de sare și piper și o servești decorată după imaginație.