Supă-cremă de dovleac

Supa de dovleac este foarte hrănitoare şi delicioasă.

supa crema de dovleac jpg

Supa de dovleac este foarte hrănitoare şi delicioasă.

Ingrediente

800 g dovleac

150 g ceapă galbenă 30 g unt

20 ml ulei de măsline

1,2 l supă de legume fierbinte

150 ml smântână lichidă sare

piper negru, proaspăt măcinat

nucșoară măcinată

20 g semințe de dovleac prăjite

Mod de preparare

Cureți și tai dovleacul în cuburi egale.

Cureți și tai ceapa mărunt.

Pui untul și uleiul de măsline într-o oală mare, adaugi ceapa și călești 5 minute la foc mic până devine sticloasă. Adaugi dovleacul, amesteci și lași încă 5 minute să se înmoaie ușor.

Torni supa fierbinte peste legume, acoperi cu capac și fierbi 20 de minute, până ce dovleacul este foarte moale. Oprești focul, pasezi cu blenderul până obții o cremă fină.

Pui oala din nou pe foc mic, adaugi smântâna lichidă, sarea, piperul și nucșoara, amesteci ușor. Servești supa fierbinte, presari semințele de dovleac prăjite deasupra. Poți adăuga și câteva picături de ulei de dovleac pentru un plus de aromă.