Supă-cremă de mazăre

Ştiai că mazărea a devenit un trend în bucătăriile din Franţa în timpul lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare? Grădinarul lui cultiva mazăre în grădina de la Versailles, iar regele devenise obsedat de această legumă pe care o cerea tot mai des în felurile de mâncare. Dacă şi ţie îţi place gustul ei, încearcă o supă cremă de mazăre cu bacon, delicioasă!
Ingrediente
25 g unt
1 ceapă, tocată
200 g mazăre, congelată
1 l supă de legume
50 ml smântână degresată
50 g bacon
sare
piper
crutoane, opţional
Mod de preparare
Căleşti ceapa, în unt, 2-3 minute, într-o oală mai mare. Adaugi mazărea şi supa. Acoperi şi laşi să fiarbă, 5 minute. Laşi să se răcească puţin şi dai compoziţia la blender. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, rumeneşti baconul, 2-3 minute. Încorporezi în supă. Serveşti cu smântână şi crutoane, opţional.
Sursa https://realfood.tesco.com