Supă-cremă de praz

supa crema praz jpeg

Noău ne place prazul foarte şi n-am rata nici o ocazie să preparăm delicioase feluri de mâncare cu el. Ba mai mult, uneori înlocuim ceapa cu praz pentru un gust mai dulceag. Astăzi avem pentru voi o reţetă de supă-cremă de praz.

Ingrediente

2 morcovi 1 ţelină 4 fire praz 2 linguri ulei 1 ceapă 1 păstârnac 1 legătură mărar sare piper

Mod de preparare

Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti uşor ceapa, apoi le pui şi pe ele în oală. Torni apă atât cât să fie acoperite cu trei degete. Îndepărtezi primele două foi de la firele de praz, apoi le tai rondele. Le speli sub jet de apă şi le pui în oală. Le laşi 10 minute, potriveşti gustul de sare şi piper, ţii câteva minute şi opreşti focul. Strecori zeama şi mixezi legumele cu mixerul vertical. Torni zeamă în funcţie de cât de groasă vrei supa. O serveşti cu mărar tăiat.