Supă-cremă de roşii

Gustul roşiilor de vară este atât de delicios, încât nu poţi rezista tentaţiei de a pregăti o supă-cremă de roşii.
Ingrediente
3 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ţelină 1-2 linguriţe zahăr 2 linguri ulei sare piper câteva frunze busuioc 1 cană cu apă 4 ardei roşii copţi
Mod de preparare
Coci ardeii, iar dacă ai la congelator îi dezgheţi. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti uşor ceapa tăiată, morcovul ras şi usturoiul zdrobit. Amesteci şi laşi câteva minute, având grijă să nu se ardă. Descojeşti roşiile, le tai cubuleţe şi le pui în oală, apoi torni apa. Laşi să fiarbă legumele, adaugi ardeii copţi tăiaţi feliuţe, zahăr, după gust sare şi piper, şi le ţii pe foc aproximativ 10 minute. Dai oala deoparte, laşi să se răcorească şi bagi blenderul vertical şi mixezi. Serveşti supa caldă sau rece, presărată cu busuioc.