Supă cremoasă de ceapă

Francezii o adoră şi au şi de ce, având în vedere cât de bună este.
Ai nevoie de
1 kg ceapă
5 linguri unt
1 lingură zahăr
2 linguri făină
½ cană vin alb
4 căni supă de pui
2 căni smântână
1 lingură sare
pătrunjel
Topeşte untul într-o tigaie. Taie ceapa fideluţă şi pune-o în tigaie împreună cu zahărul. Acoperă tigaia cu un capac şi las-o 20 de minute, amestecând ocazional.
Adaugă făina, vinul şi las-o să fiarbă câteva minute. Toarnă supa de pui, sarea şi mai las-o să fiarbă jumătate de oră. Adaugă smântâna şi mai las-o să dea câteva clocote. La sfârşit presară pătrunjel tocat. Poţi servi alături de bruschete de pâine integrală cu parmezan.
Sursa foto http://www.daringgourmet.com