Supă cremoasă de ceapă

Blonde French Onion Soup 1 lg web edited 2 jpeg

Francezii o adoră şi au şi de ce, având în vedere cât de bună este.

Ai nevoie de

1 kg ceapă

5 linguri unt

1 lingură zahăr

2 linguri făină

½ cană vin alb

4 căni supă de pui

2 căni smântână

1 lingură sare

pătrunjel

Topeşte untul într-o tigaie. Taie ceapa fideluţă şi pune-o în tigaie împreună cu zahărul. Acoperă tigaia cu un capac şi las-o 20 de minute, amestecând ocazional.

Adaugă făina, vinul şi las-o să fiarbă câteva minute. Toarnă supa de pui, sarea şi mai las-o să fiarbă jumătate de oră. Adaugă smântâna şi mai las-o să dea câteva clocote. La sfârşit presară pătrunjel tocat. Poţi servi alături de bruschete de pâine integrală cu parmezan.

Sursa foto http://www.daringgourmet.com

http://www.daringgourmet.com