Supă cu năut

Năutul nu e prea popular în bucătăriile noastre, deşi în ultimii ani, încet-încet am putea spune că şi-a făcut loc. Nu ezitaţi să încercaţi această reţetă de supă cu năut, nu o să vă pară rău.
Ingrediente
200 g boabe de năut 1 ceapă potrivită ca mărime 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov mare 1 felie ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 3 linguri pulpă de roşii tocate 2 linguri ulei de măsline ½ linguriţă ghimbir proaspăt ras 1 praf de chimen măcinat pătrunjel şi mărar verde sare piper
Mod de preparare
Se pune năutul la înmuiat cu o seară înainte, iar a doua zi se scurge apa, se îndepărtează cojile, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare. Când năutul este aproape fiert, se adaugă ceapa şi prazul tocate mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, tăiate rondele, felii sau cuburi, puţină sare, 2 linguri de ulei şi se lasă să fiarbă, sub capac, circa 20 de minute.
Se adaugă pulpa de roşii, se asezonează, după gust, cu ghimbir ras, praf de chimen, sare şi piper. Se lasă supa cu năut să mai fiarbă 2-3 minute, apoi se ia de pe foc. Această supă cu năut se serveşte caldă, decorată cu mărar şi pătrunjel.
sursa foto: Shutterstock
Citiţi şi :