Supă de linte

Această supă de linte este un deliciu hrănitor, plin de arome și texturi bogate.

supa de linte jpg

Ingrediente

2 morcovi, tăiați rondele

2 căței de usturoi, tocați mărunt

250 g linte uscată

1 ceapă mare, tocată

400 g roșii pasate

1 linguriță boia dulce

½ linguriță chimion măcinat

sare

piper

1 cartof, tăiat cuburi mici

zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

1 litru supă de legume sau apă

pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Clătești bine lintea sub jet de apă rece, până când apa devine limpede. Speli, pregătești legumele și le toci.

Într-o oală mare, încingi uleiul de măsline la foc mediu. Adaugi ceapa și usturoiul, și le călești până devin translucide. Pui morcovii și cartofii, apoi gătești încă 3-4 minute, amestecând ocazional. Presari boiaua dulce și chimionul, amestecând rapid pentru a elibera aromele.

Pui lintea spălată în oală, torni supa de legume sau apa caldă. Adaugi roșiile pasate și amesteci bine. Aduci supa la punctul de fierbere, reduci focul și lași să fiarbă la foc mic 20-25 de minute, până când lintea și legumele sunt bine fierte.

Folosești un blender vertical pentru a pasa supa, obținând o consistență cremoasă. Potrivești de sare și piper după gust. Servești supa fierbinte, decorată cu pătrunjel tocat și un strop de zeamă de lămâie și, dacă dorești, crutoane de casă.