Supă de varză

Pentru cei care iubesc varza, avem o delicioasă supă cu această legumă.
Ingrediente (6 porţii)
1 varză nouă, potrivită ca mărime 1 ardei gras 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 2-3 linguri pulpă de roşii frunze ţelină pătrunjel verde 2 linguri zeamă de lămâie sare piper chimen, după gust
Mod de preparare
Tai varza fâşii mai late, ceapa solzişori, ardeiul, morcovul şi rădăcina de pătrunjel cubuleţe, le pui într-o oală, presari sare, după gust, torni uleiul, 2-3 linguri de apă şi căleşti totul 10 minute, amestecând permanent, până se înmoaie legumele. Adaugi apă peste legume, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 40 de minute.
Adaugi pulpa de roşii, frunzele de ţelină tocate, pătrunjel verde şi ţii să mai fiarbă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi dai supa deoparte.
O serveşti caldă sau rece, presărată cu seminţe de chimen.