Supă de varză

Pentru o supă de vazră nouă ai nevoie de mai multe ingrediente. Pe unele dintre ele le vei descoperi mai jos in această reţetă.
Ingrediente
1 varză nouă, potrivită ca mărime 1 ardei gras 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri ulei 2-3 linguri pulpă de roşii frunze de ţelină pătrunjel verde 2 linguri zeamă de lămâie sare piper chimen, după gust
Preparare
Tai varza fâşii mai late, ceapa peştişori, ardeiul, morcovul şi rădăcina de pătrunjel cubuleţe, le pui într-o oală, presari sare, după gust, adaugi uleiul, 2-3 linguri de apă şi laşi totul să se călească 10 minute, amestecând permanent, până se înmoaie legumele. Adaugi apă peste legume, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă, la foc mic aproximativ 40 de minute.
Adaugi pulpa de roşii, frunzele de ţelină tocate, câteva crenguţe de pătrunjel verde şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zeama de lămâie, după dorinţă, şi dai supa deoparte. O serveşti caldă sau rece, presărată cu seminţe de chimen.