Supă ecuadoriană de cartofi

supa cartofi shutterstock 58873379 jpeg

Iată cum o banală supă cremă de cartofi se poate transforma într-un fel de mâncare cu totul şi cu totul special:

Ce ai nevoie

600 g cartofi albi, făinoşi ½ fruct de avocado 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 bucată de ţelină 1 ceapă mare 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval ras sau brânză 100 ml smântână sare piper

Cum se prepară

Se curăţă cartofii, ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina, se taie bucăţi mari şi se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt bine pătrunse, se iau de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se strecoară zeama şi se păstrează. Legumele se trec prin blender. Peste piureul de legume se toarnă zeama strecurată, până se obţine densitatea dorită, se adaugă uleiul de măsline şi

se pune din nou la foc mic.

Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit, smântâna şi se lasă să dea 2-3 clocote. Se opreşte focul, se adaugă fructul de avocado, curăţat de coajă şi sâmbure, apoi presat sub formă de piure. Se serveşte fierbinte cu caşcaval ras, adăugat direct în farfurie.

sursa foto: Shutterstock



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg