Supă ecuadoriană de cartofi

supa cartofi shutterstock 58873379 jpeg

Iată cum o banală supă cremă de cartofi se poate transforma într-un fel de mâncare cu totul şi cu totul special:

Ce ai nevoie

600 g cartofi albi, făinoşi ½ fruct de avocado 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 bucată de ţelină 1 ceapă mare 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval ras sau brânză 100 ml smântână sare piper

Cum se prepară

Se curăţă cartofii, ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina, se taie bucăţi mari şi se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt bine pătrunse, se iau de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se strecoară zeama şi se păstrează. Legumele se trec prin blender. Peste piureul de legume se toarnă zeama strecurată, până se obţine densitatea dorită, se adaugă uleiul de măsline şi

se pune din nou la foc mic.

Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit, smântâna şi se lasă să dea 2-3 clocote. Se opreşte focul, se adaugă fructul de avocado, curăţat de coajă şi sâmbure, apoi presat sub formă de piure. Se serveşte fierbinte cu caşcaval ras, adăugat direct în farfurie.

sursa foto: Shutterstock