Supă picantă cu năut
Supa picantă cu năut este un preparat bogat în arome și condimente, fiind o alegere excelentă atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Ingrediente
1 conservă năut
1 ceapă mare, tocată fin
2-3 căței de usturoi, tocați
sare
400 g roșii cuburi din conservă
700 ml apă
1 lingură ulei de măsline
piper
1 linguriță pastă de ardei iute
½ linguriță chimion măcinat
zeama de la ½ lămâie
½ linguriță coriandru măcinat
frunze de pătrunjel / coriandru proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Călești ceapa și usturoiul 3-4 minute, până devin translucide și aromate. Presari chimionul, coriandrul și pasta de ardei iute peste ceapă și amesteci 1 minut, pentru a elibera aromele. Torni roșiile cuburi în cratiță și lași să fiarbă la foc mic 5 minute.
Bagi în blender o parte din năut și o amesteci cu restul și apa, apoi aduci în punctul de fierbere. Reduci focul și lași supa să fiarbă 15 minute, pentru a se îmbina aromele. Ajustezi cu sare, piper și mai mult ardei iute, dacă dorești o supă mai picantă.
Transferi supa în boluri, adaugi zeamă de lămâie și presari pătrunjel sau coriandru proaspăt.