Supă picantă cu năut

Supa picantă cu năut este un preparat bogat în arome și condimente, fiind o alegere excelentă atât pentru prânz, cât și pentru cină.

supa picanta cu naut jpg

Ingrediente

1 conservă năut

1 ceapă mare, tocată fin

2-3 căței de usturoi, tocați

sare

400 g roșii cuburi din conservă

700 ml apă

1 lingură ulei de măsline

piper

1 linguriță pastă de ardei iute

½ linguriță chimion măcinat

zeama de la ½ lămâie

½ linguriță coriandru măcinat

frunze de pătrunjel / coriandru proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Călești ceapa și usturoiul 3-4 minute, până devin translucide și aromate. Presari chimionul, coriandrul și pasta de ardei iute peste ceapă și amesteci 1 minut, pentru a elibera aromele. Torni roșiile cuburi în cratiță și lași să fiarbă la foc mic 5 minute.

Bagi în blender o parte din năut și o amesteci cu restul și apa, apoi aduci în punctul de fierbere. Reduci focul și lași supa să fiarbă 15 minute, pentru a se îmbina aromele. Ajustezi cu sare, piper și mai mult ardei iute, dacă dorești o supă mai picantă.

Transferi supa în boluri, adaugi zeamă de lămâie și presari pătrunjel sau coriandru proaspăt.