Tartă cu ciuperci și spanac
O tartă de primăvară, aromată şi uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
100 g unt rece
1 gălbenuș
40 ml apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g ciuperci
300 g spanac
1 ceapă mare
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 lingură ulei
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță boia dulce
sare și piper negru, proaspăt măcinat, după gust
100 g brânză sfărâmată
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul tăiat cuburi, apoi încorporezi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la frigider o oră. Îl scoţi, îl întinzi, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată, inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc.
Căleşti ceapa tăiată mărunt până devine transparentă. Adaugi ciupercile tăiate şi le căleşti până când încep să se înmoaie şi să se rumenească. Pui usturoiul mărunțit, iar după 2 minute adaugi spanacul şi găteşti până când acesta se înmoaie şi îşi micşorează volumul. Condimentezi cu sare, piper şi boia dulce. Laşi deoparte să se răcească uşor.
Întinzi umplutura în aluatul montat în tavă, aşezi câteva ciuperci tăiate pe jumătate, apoi presari brânza sfărâmată deasupra. Coci tarta în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când crusta este aurie şi crocantă. Laşi tarta să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia. O decorezi cu baby spanac.