Tartă cu dovleac şi spanac

tarta cu dovleac si spanac jpeg

O alegere perfectă pentru o zi ploioasă şi rece este această tartă cu dovleac şi spanac. Ingrediente (1 tartă)

1 kg pulpă dovleac

500 g spanac

sare

1 ceapă

2 căţei usturoi

ulei

100 ml supă legume

250 g brânză tare

chimen măcinat

2 foi aluat foitaj

3 linguri seminţe susan

1 linguriţă mac

piper

unt, pentru uns

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le sotezi în uleiul încins. Tai pulpa de dovleac şi brânza în cuburi. Speli spanacul (dacă este proaspăt) sau îl decongelezi. Pui dovleacul peste ceapă şi usturoi în tigaie, apoi torni supa de legume. Laşi la fiert 5-10 minute, apoi dai deoparte ca să se răcească. Amesteci spanacul şi brânza şi condimentezi cu sare, piper şi chimen.

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi o foaie de aluat pe fundul şi pereţii vasului şi ungi cu unt. Presari puţin chimen măcinat, apoi amesteci dovleacul cu spanacul şi brânza şi distribui uniform în tavă.

Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, ungi cu puţin ulei şi crestezi în formă de cruce în mijloc. Presari susan şi mac şi laşi la cuptor

45 de minute sau până devine auriu-arămie.