Tartă cu dovleac şi spanac

O alegere perfectă pentru o zi ploioasă şi rece este această tartă cu dovleac şi spanac. Ingrediente (1 tartă)
1 kg pulpă dovleac
500 g spanac
sare
1 ceapă
2 căţei usturoi
ulei
100 ml supă legume
250 g brânză tare
chimen măcinat
2 foi aluat foitaj
3 linguri seminţe susan
1 linguriţă mac
piper
unt, pentru uns
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le sotezi în uleiul încins. Tai pulpa de dovleac şi brânza în cuburi. Speli spanacul (dacă este proaspăt) sau îl decongelezi. Pui dovleacul peste ceapă şi usturoi în tigaie, apoi torni supa de legume. Laşi la fiert 5-10 minute, apoi dai deoparte ca să se răcească. Amesteci spanacul şi brânza şi condimentezi cu sare, piper şi chimen.
Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi o foaie de aluat pe fundul şi pereţii vasului şi ungi cu unt. Presari puţin chimen măcinat, apoi amesteci dovleacul cu spanacul şi brânza şi distribui uniform în tavă.
Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, ungi cu puţin ulei şi crestezi în formă de cruce în mijloc. Presari susan şi mac şi laşi la cuptor
45 de minute sau până devine auriu-arămie.