Tortilla spaniolă din cartofi

tortilla spaniola cartofi jpeg

Spaniolii o iubesc la nebunie. Nu ezită nicio secundă să se înfrupte din ea. Prepară şi tu tortilla spaniolă din cartofi şi vei vedea de ce.

Ingrediente

4 cartofi potriviţi ca mărime 5 ouă 1 ceapă mare ulei sare piper

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai fâşii subţiri. Îi aşezi într-o tigaie, îi stropeşti cu ulei şi îi prăjeşti, la foc potrivit, până se înmoaie, fără a se rumeni.Când cartofii s-au înmuiat, adaugi ceapa tăiată felii subţiri şi amesteci cu grijă, pentru a nu se zdrobi ingredientele.

Când ceapa a devenit sticloasă, scurgi uleiul din tigaie, folosind un capac sau o farfurie întinsă aşezată deasupra.Într-un castron separat, baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi peste ele cartofii cu ceapă, având grijă să nu se sfărâme.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor.Torni compoziţia într-o tigaie antiaderentă bine încinsă şi rumeneşti tortilla pe ambele feţe. Dacă este nevoie, mai adaugi 2-3 picături de ulei. Pentru ca tortilla spaniolă din cartofi sa se coaca bine în interior, o înţepi cu furculiţa în mai multe locuri. O serveşti caldă, cu salată sau cu murături.

Spaghete cu spanac şi roşii

Spaghete cu spanac şi roşii

Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Spaghete cu ton

Spaghete cu ton

sursa foto: Shutterstock