Varză coaptă cu tofu afumat

Ideală pentru o cină ușoară și satisfăcătoare.

varza coapta cu tofu afumat jpg

Ingrediente

1 varză (aprox. 800 g)

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță sare

½ linguriță piper negru, proaspăt măcinat

1 linguriță boia dulce sau afumată

1 linguriță usturoi granulat

1 linguriță oregano uscat

150 g tofu afumat, ras

1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Tai varza felii groase și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Într-un castron mic, amesteci uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, usturoiul și oregano. Cu o pensulă de bucătărie, ungi fiecare felie de varză cu acest amestec și presari tofu ras deasupra.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit și lași varza la copt 20-25 de minute, până când marginile devin aurii și crocante. Scoți varza din cuptor și stropești cu suc de lămâie pentru un plus de prospețime.