Varză coaptă cu tofu afumat
Ideală pentru o cină ușoară și satisfăcătoare.
Ingrediente
1 varză (aprox. 800 g)
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
½ linguriță piper negru, proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce sau afumată
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță oregano uscat
150 g tofu afumat, ras
1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare
Tai varza felii groase și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un castron mic, amesteci uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, usturoiul și oregano. Cu o pensulă de bucătărie, ungi fiecare felie de varză cu acest amestec și presari tofu ras deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și lași varza la copt 20-25 de minute, până când marginile devin aurii și crocante. Scoți varza din cuptor și stropești cu suc de lămâie pentru un plus de prospețime.