Vinete umplute cu cuşcuş

vinete umplute cu cuscus jpeg

Bucătăria noastră nu este prea familiarizată cu cuşcuş, dar încet-încet acesta începe să-şi facă prezenţă. Iată şi o dovadă!

Ce ai nevoie

200 g cuşcuş 300 ml supă de legume 40 g ciuperci uscate 2 vinete medii zeama de la 1 lămâie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 4 roşii 250 g brânză de oaie sare piper 1 praf de curry 1 vârf de cuţit chimen măcinat 600 g roşii din conservă 150 ml vin alb 1 crenguţă de busuioc proaspăt pentru decor

Cum se prepară

Se spală cuşcuşul în apă rece, se scurge şi se pune în supa clocotită. Vasul nu trebuie să mai fie pe foc. Se acoperă cu un capac şi se lasă 15 minute. Ciupercile se pun în apă ca să se umfle Se spală vinetele şi se taie în două, pe lung. Se scoate pulpa, se taie cubuleţe mici şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă miezul de vinete, ciupercile scurse şi tocate şi se lasă câteva minute. Brânza şi roşiile se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste cuşcuş. Se adaugă legumele, se condimentează cu sare, piper, după gust, curry şi chimen şi se amestecă. Se umplu vinetele cu amestecul preparat. Se pun roşiile din conservă tocate pe fundul unui vas termorezistent, se aşază vinetele şi se stropesc cu vin. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 30 de minute. Se decorează cu busuioc şi se servesc.