Budincă de legume – Reţeta fără gluten

Dacă vrei să te bucuri din plin de aromele primăverii, avem reţeta perfectă pentru tine. Dacă eşti în căutarea unui preparat de sezon, gustos şi savuros, iată o reţetă fără carne şi fără gluten, pe care o poţi personaliza cu ingredientele tale preferate. Acest fel de mâncare poate fi făcut în avans şi este ideal pentru persoanele care au intoleranţă la gluten.
Budincă de legume – Ingrediente
2 linguri ulei 1 ceapă albă mare, tocată 1 morcov mare, curăţat şi tocat 450 g sparanghel, tăiat bucăţi mici 115 g mazăre dulce păstăi, tăiate în două 3-4 căni bucheţele de broccoli 2 căţei de usturoi, tocaţi 230 g ciuperci mici, feliate 470 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 115 g brânză feta fărâmiţată 12 ouă, bătute 1/2 cană lapte sare piper
Budincă de legume – Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu ulei. Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi ceapa şi o sotezi 4-5 minute, până devine moale şi sticloasă.
Adaugi încă 1 lingură de ulei, pui morcovii, sparanghelul, păstăile de mazăre dulce, broccoli, usturoiul şi amesteci ca să se combine aromele. Ţii în continuare pe foc 8-10 minute, amestecând din când în când, până când se înmoaie legumele. Adaugi ciupercile şi roşiile cherry şi amesteci încă 3-4 minute.
Răstorni jumătate din compoziţia de legume în tava de copt şi le nivelezi. Presari jumătate din cantitatea de
. Repeţi, adăugând restul de legume, apoi presari brânza rămasă.

Separat, amesteci într-un vas ouăle, laptele şi o cantitate generoasă de sare şi piper. Torni
peste legumele din tavă.

Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Serveşti imediat budinca de legume.
Sursa + foto: www.yummly.co