Cea mai savuroasă supă de sfeclă roşie

supa de sfecla jpeg

Culoarea roşie a sfeclei provine de la antocianine, acei antioxidanţi puternici care îţi protejează inima. Sfecla este, totodată, un aliment sărac în calorii (1 porţie din această supă are mai puţin de 75 de calorii) şi este dulce, aşa că vei simţi că te răsfeţi în timp ce mănânci sănătos. Având doar 1,3 grame de grăsime la o porţie, această reţetă de supă de sfeclă roşie este numai bună de consumat mai ales dacă vrei să îţi menţii sănătatea inimii.

Cea mai savuroasă supă de sfeclă roşie - Ingrediente

1 linguriţă ulei 1 cană ceapă tocată 4 căni supă de pui (cu un conţinut redus de sare) 2 căni de apă ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper negru măcinat 3 sfecle roşii potrivite, descojite şi tăiate jumătăţi 1 cartof mediu, descojit şi tăiat în două 1 foaie de dafin 1 linguriţă zeamă de lămâie 8 linguriţe smântână fermentată (cu un conţinut redus de grăsime)

Cea mai savuroasă supă de sfeclă roşie - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală, la foc mediu spre mare. Adaugi ceapa şi o sotezi 3 minute până se înmoaie. Torni supa de legume şi următoarele ingrediente (până la foaia de dafin, inclusiv). Laşi să dea în clocot. Reduci flacăra şi apoi fierbi la foc mic, fără să acoperi oala, 20 de minute sau până când sfecla şi cartofii se înmoaie. Scoţi foaia de dafin.

Pui o treime din supă într-un blender şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia cu consistenţă de piure într-un vas mare. Repeţi procedura cu restul de supă fiartă.

După ce ai făcut-o la blender, răstorni compoziţia din nou în oalî. Încălzeşti supa, la foc mic, 5 minute. Iei de pe foc şi adaugi zeama de lămâie.

Separat, combini ½ cană de supă-cremă cu smântâna şi amesteci cu un tel. Împarţi supa în mod egal, în boluri sau farfurii. Decorezi fiecare porţie cu 1 lingură din compoziţia de smântână şi dacă doreşti, faci un model, cu vârful unui cuţit.

Sursa: www.health.com

www.health.com