Conopidă şi broccoli la cuptor, cu seminţe de pin

Conopida si broccoli la cuptor, cu seminte de pin jpeg

Dacă te numeri printre persoanele care au colesterolul mărit, este bine să ştii că ar trebui să limitezi consumul de grăsimi rele şi să incluzi, pe cât posibil, mai multe alimente bogate în grăsimi bune şi fibre. Un astfel de exemplu este preparatul de mai jos. Preparate, la cuptor, cu seminţe de pin, conopida şi broccoliul sunt delicioase şi săţioase.

Ingrediente

1 bucată de broccoli 400 g conopidă, tăiată bucheţele mici 4 dovlecei galbeni, tăiaţi cubuleţe 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 2 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de pin 1 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie sare piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Rupi broccoliul în bucheţele, pe lungime, şi îl pui broccoliul, împreună cu conopida, dovlecelul şi usturoiul într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Stropeşti legumele cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci. Dai tava la cuptor 10 minute. Adaugi seminţele de pin şi mai ţii la cuptor 5-7 minute. Presari legumele cu coajă de lămâie şi le stropeşti cu zeama proaspăt stoarsă. Le serveşti calde.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Salată cu avocado (colesterol)

Salată cu avocado (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)