Frigărui cu legume şi brânză halloumi

Frigarui cu legume si branza halloumi jpeg

În doar 30 de minute vei reuşi să prepari aceste delicioase frigărui cu legume şi brânză halloumi. Ce este atât de perfect la ele este faptul că pot fi mâncate chiar şi de cei care suferă de intoleranţă la gluten sau boala celiacă. Jamie Oliver a testat reţeta şi o recomandă, mai ales că micile frigărui sunt o modalitate atât de simplă şi de distractivă de a-i convinge pe cei mici să îşi mănânce legumele.

Frigărui cu legume şi brânză halloumi - Ingrediente

120 g brânză halloumi 1 ardei gras galben 1 dovlecel 140 g roşii cherry ½ legătură mentă proaspătă ½ ardei iute proaspăt, opţional 1 lămâie ulei piper negru măcinat

Cum se prepară frigăruile cu legume şi brânză halloumi

Pui 6 beţe pentru frigărui într-o tavă cu apă rece, să se înmoaie. Tai brânza halloumi în cubuleţe de 2 cm, apoi o pui într-un bol. Tai ardeiul gras, scoţi cotorul, seminţele şi nervurile, apoi îl tai în bucăţi de 2 cm şi le pui în acelaşi bol.

Tai dovlecelul în două, pe lungime, apoi îl tai felii groase de 0,5 cm şi le pui în bol, împreună cu roşiile cherry.

Alegi frunzele de mentă şi le toci pe un tocător. Scoţi seminţele ardeiului iute şi îl tai fin, dacă vrei.

Dai coaja de lămâie prin răzătoarea cea mică, pe tocător, apoi o pui în bolul cu legume, împreună cu menta tocată, ardeiul iute (dacă foloseşti) şi 2 linguri de ulei.

Condimentezi cu un praf de piper şi amesteci bine legumele şi brânza, ca să se acopere uniform.

Încingi grătarul la foc are. Ungi o tavă cu ulei, apoi o dai deoparte.

Înfigi pe beţele pentru frigărui cubuleţele de brânză halloumi, roşiile cherry, ardeiul gras şi dovlecelul.

Aşezi frigăruile în tava unsă cu ulei şi le pregăteşti pe grătar 10-12 minute sau până se topeşte brânza şi se înmoaie legumele. Le întorci pe cealaltă parte şi, când sunt gata, le serveşti cu o salată verde, dacă vrei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com