Legume la cuptor – reţeta cu puţine grăsimi

legume la cuptor jpeg

Această reţetă simplă îţi va demonstra că o mâncare gustoasă şi săţioasă nu înseamnă neapărat că acel preparat te îngraşă. Alege ingrediente sănătoase şi redu cantitatea de grăsimi din alimentaţie, pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Legume la cuptor – Ingrediente

800 g cartofi dulci, decojiţi, tăiaţi rondele 2 linguriţe ulei 600 g ciuperci feliate 4 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe 1 lingură frunze de cimbru (plus câteva crenguţe, pentru servire) 365 g brânză ricotta 1 ou 60 ml lapte 1 lingură busuioc verde tocat 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 5-6 roşii mari, feliate 2 dovlecei mari, tăiaţii felii subţiri sare piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Aşezi hârtie de copt în două tăvi. Aşezi cartofii copţi în ele. Îi stropeşti uşor cu puţin ulei şi îi coci 25 de minute, până se înmoaie.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie, la foc mare. Căleşti ciupercile, amestecând, 4 minute, până se rumenesc. Adaugi usturoiul şi jumătate din cimbrul tocat. Amesteci şi ţii pe foc 1 minut, până îşi eliberează aroma. Dai deoparte şi laşi să se răcească. Scurgi excesul de lichid de la ciuperci.

Amesteci într-un vas brânza ricotta, oul, laptele, busuiocul tocat şi restul de cimbru, până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Ungi o tavă adâncă cu ulei.

Pui jumătate din cantitatea de cartofi la bază. Pui compoziţia de ciuperci. Întinzi jumătate din compoziţia de ricotta, apoi pui jumătate din feliile de roşii şi jumătate din feliile de dovlecei (să se întrepătrundă feliile). Repeţi procedura cu restul ingredientelor şi termini cu un strat de dovlecei.

Dai la cuptor 25-30 de minute sau până se rumeneşte. Dai deoparte 10 minute. Presari crenguţele de cimbru.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au