Omletă cu verdeţuri

Omleta cu verdeturi gravide jpeg

Această reţetă a fost creată astfel încât să conţină puţini carbohidraţi, cu ingrediente care au un indice glicemic scăzut şi proteine slabe. Astfel, omleta cu verdeţuri te va ajuta să îţi îndeplineşti obiectivul, să îţi menţii greutatea la un nivel normal şi să fii sănătoasă pe parcursul celor 9 luni de sarcină.

Omletă cu verdeţuri – Ingrediente

3 ouă proaspete sare grunjoasă piper negru măcinat 1 linguriţă unt nesărat ½ linguriţă ulei de măsline extravirgin 2 linguri verdeţuri proaspete, tocate (ceapă verde, pătrunjel, busuioc, maghiran) pâine, pentru servire

Omletă cu verdeţuri – Mod de preparare

Spargi ouăle într-un bol şi le amesteci uşor cu telul, ca să se omogenizeze. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pui untul şi uleiul într-o tigaie şi o încingi la foc mediu-mare. Când untul a început să se se topească şi să semene cu o spumă, adaugi ouăle bătute şi, pe măsură ce baza omletei începe să se formeze şi să se coacă, foloseşti o furculiţă ca să o tragi deoparte şi să permiţi acelei zone de ouă nefăcute să ajungă sub partea coaptă. Continui să repeţi acest pas până când omleta este făcută, moale şi pufoasă.

Presari verdeţurile tocate şi îndoi omleta de la jumătate, apoi o aşezi pe farfurie. O serveşti caldă, cu câteva felii de pâine.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au