Piept de pui cu broccoli la cuptor

Piept de pui cu broccoli la cuptor jpeg

Pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă), am pregătit astăzi o reţetă destul de simplă, de piept de pui cu broccoli, la cuptor. Această mâncare este atât de uşoară şi de gustoasă, încât nu vei putea să-i rezişti. Iar partea cea mai bună este că totul se prepară într-o tavă.

Piept de pui cu broccoli la cuptor – Ingrediente

2 linguri ulei 6 bucăţi de piept de pui, dezosat şi fără piele 350 g bucheţele de broccoli proaspăt sau congelat 1 linguriţă sare grunjoasă ¼ linguriţă usturoi granulat 2 căţei de usturoi, tocaţi ½ cană parmezan ras ¼ cană pătrunjel verde, tocat

Cum se prepară pieptul de pui cu broccoli la cuptor

Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu 1 lingură de ulei. Aranjezi piepţii de pui în centrul tăvii, iar bucheţelele de broccoli le aşezi în jurul cărnii. Stropeşti broccoli cu restul de ulei şi presari tot ce e în tavă cu usturoi granulat şi cu sare. Dai tava la cuptor până când carnea este pătrunsă, aproximativ 25-30 de minute.

Separat, într-un vas mic, combini usturoiul, parmezanul şi pătrunjelul. Presari fiecare piept de pui cu această compoziţie. Mai ţii la cuptor (dacă ai unul cu broiler, îl porneşti) până se topeşte parmezanul şi până se rumeneşte broccoli, aproape 3 minute. Scoţi tava din cuptor, acoperi cu folie şi laşi să se odihnească 5 minute. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com