Pizza cu pui şi legume pentru diabetici

Pizza cu pui si legume pentru diabetici jpeg

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar plină de savoare, această pizza cu pui şi legume este o adevărată minune în orice zi a săptămânii, când nu ştii ce să mai găteşti la cină. Dacă suferi de diabet sau ai pe cineva în familie care este diabetic, această reţetă este perfectă, deoarece a fost special creată pentru cei care au această boală.

Pizza cu pui şi legume – Ingrediente

Pentru blat

350 g făină din grâu integral (plus mai multă pentru pudrat suprafaţa de lucru) 4 linguriţe ulei 225 ml apă

Pentru topping

1 ardei gras roşu, tăiat jumătăţi

ulei sau spray pentru gătit

160 g broccoli (bucheţele)

2 linguri pastă de tomate fără adaos de sare

200 g piept de pui fiert, tăiat fâşii subţiri

125 g brânză ricotta degresată, fărâmiţată

frunze mici de rucola, pentru servire

Pizza cu pui şi legume – Mod de preparare

Pentru lipia din grâu integral (trebuie să îţi iasă 1 lipie mare, de aproximativ 100 g), pui făina într-un bol şi pui uleiul, amestecând şi frecând cu degetele. Torni 225 ml de apă caldă, amesteci energic, apoi frămânţi până când obţii un aluat omogen şi elastic.

Pui aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl împarţi în 2-3 bile egale. Presari suprafaţa de lucru cu făină şi întinzi una dintre ele într-o foaie nu foarte subţire, ca să aibă cam 22 cm diametru. Întorni foaia şi presari făină dacă făcăleţul începe să se lipească. O dai deoparte şi prepari şi celelalte lipii în acelaşi mod. Le poţi congela înainte de a le prepara termic.

Încinci o tigaie mare antiaderentă, la foc mare, şi când e suficient de încinsă, adaugi lipia. O rumeneşti pe o parte, apoi o întorci şi o mai ţii câteva secunde sau un minut. Apeşi lipia cu o spatulă în timp ce se rumeneşte, ca să se coacă şi la interior.

Pentru pizza, încălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Aşezi ardeiul gras, cu partea cu coaja în sus, în tavă. Îl stropeşti cu ulei sau cu spray pentru gătit, în tavă. O dai la cuptor 20 de minute sau până vezi că s-a copt ardeiul. Îl dai deoparte 10 minute şi apoi îi îndepărtezi coaja şi tai pulpa fâşii subţiri.

Fierbi broccoli într-o oală cu apă clocotită, 2 minute, până se înmoaie puţin. Îl scoţi şi îl treci printr-un jet de apă rece, apoi îl scurgi.

Între timp, preîncălzeşti o tavă de copt în cuptor, 5 minute, dacă lipia ta de grâu integral este rece. Întinzi pasta de tomate peste lipie şi o nivelezi. Presari fâşii de carne de pui, adaugi ardeiul gras, bucheţelele de broccoli şi brânza ricotta. Condimentezi cu piper. Aşezi pizza pe tava fierbinte. O dai la cuptor 10 minute sau până când lipia devine crocantă. O tai felii şi o serveşti cu frunze de rucola.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au