Prăjitură cu morcovi şi ananas, fără zahăr
Un desert cu puţine calorii, sănătos, perfect pentru cei care au grjă de siluetă, dar fără să renunţe la gustul dulce.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu morcovi şi ananas
Pentru blat
200 g ovăz
150 g făină
2 ouă
100 ml iaurt gras
50 ml ulei
îndulcitor, după gust
350 g morcovi raşi
100 g ananas zdrobit
50 g nuci
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
Pentru glazură
1 conservă lapte de cocos
2 linguri miere sau sirop de arţar
Cum se prepară prăjitura cu ananas şi morcovi
Dai drumul la cuptor. Baţi ouăle cu iaurtul şi uleiul. Adaugi fulgii de ovăz măcinaţi, făina, îndulcitorul, praful de copt şi sarea. Încorporezi morcovii, ananasul şi nucile măcinate sau zdrobite mai mărunt.
Pui compoziţia într-o formă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Pentru glazură, baţi laptele de cocos cu mierea, apoi întinzi peste prăjitură şi dai la rece.
Sursa https://nattwrobel.com