Prăjitură cu morcovi şi ananas, fără zahăr

prajitura jpeg

Un desert cu puţine calorii, sănătos, perfect pentru cei care au grjă de siluetă, dar fără să renunţe la gustul dulce.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu morcovi şi ananas

Pentru blat

200 g ovăz

150 g făină

2 ouă

100 ml iaurt gras

50 ml ulei

îndulcitor, după gust

350 g morcovi raşi

100 g ananas zdrobit

50 g nuci

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

Pentru glazură

1 conservă lapte de cocos

2 linguri miere sau sirop de arţar

Cum se prepară prăjitura cu ananas şi morcovi

Dai drumul la cuptor. Baţi ouăle cu iaurtul şi uleiul. Adaugi fulgii de ovăz măcinaţi, făina, îndulcitorul, praful de copt şi sarea. Încorporezi morcovii, ananasul şi nucile măcinate sau zdrobite mai mărunt.

Pui compoziţia într-o formă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Pentru glazură, baţi laptele de cocos cu mierea, apoi întinzi peste prăjitură şi dai la rece.

Sursa https://nattwrobel.com

https://nattwrobel.com