Rinichi de miel cu hribi

rinichi cu hribi ciuperci jpeg

Uleiul de rozmarin are proprietăţi antiseptice, iar preparatele din rozmarin sunt indicate, spun fitoterapeuţii, în astm, boli ale ficatului (hepatită acută şi ciroză), hipotensiune şi dischinezie biliară. Folosit pe post de condiment, rozmarinul dă gust mâncărurilor din carne de miel, mai ales în această reţetă de rinichi de miel cu hribi.

Rinichi de miel cu hribi - Ingrediente

1 kg rinichi 350 g hribi (sau alt tip de ciuperci) 1 lingură unt 2 linguri smântână sare piper 3 linguri ulei rozmarin 1 pahar lapte apă oţet

Rinichi de miel cu hribi - Mod de preparare

Cureţi rinichii foarte bine, îi tai felii mai groase şi îi ţii în apă cu oţet 15 minute. După acest interval, îi laşi în lapte încă 15 minute. Îi scoţi şi îi ştergi cu un prosop absorbant curat.

Cureţi hribii (sau ciupercile), îi speli, îi tai felii de 1 cm şi îi căleşti în ulei. Îi condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi îi sotezi.

Rumeneşti feliile de rinichi de miel în unt, aproximativ 3 minute, pe fiecare parte. Amesteci rinichii feliaţi cu hribii sotaţi, adaugi smântâna, rozmarin după gust şi ţii pe foc 5 minute. Serveşti mâncarea fierbinte, dacă vrei, cu pâine proaspătă.

Sursa: Reţeta este preluată din cartea „Sosuri, dressinguri şi condimente“ a cunoscutei autoare Maria Cristea Şoimu, din colecţia ce îi poartă numele.

Foto: 123rf.com