Salată caldă de quinoa - Reţeta pas cu pas

salata calda de Quinoa jpeg

Quinoa are un conţinut ridicat de fitonutrimenţi cu proprietăţi antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că micuţele seminţe sunt benefice pentru sănătatea oamenilor, mai ales în ceea ce priveşte tratamentul şi prevenţia unor boli. Quinoa conţine mici cantităţi de acizi graşi Omega-3 şi, în comparaţie cu cerealele comune, are un conţinut mai mare de grăsimi mononesaturate.

Specialiştii spun că quinoa este o proteină completă şi că ea conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali. Este foarte bogată în fibre. Astfel boabele de quinoa sunt un tip de carbohidrat care este digerat lent, ceea ce le face o opţiune bună pentru bolnavii de diabet, având un indice glicemic scăzut. Găteşte mai des cu quinoa şi încearcă această salată caldă pe care ţi-o recomandăm astăzi. Este o salată proaspătă, fără gluten, foarte aromată.

Salată caldă de quinoa – Ingrediente (2 porţii)

100 g quinoa 100 ml supă de legume ½ dovlecel 1 ardei gras roşu 150 g mazăre de zăpadă 70 g roşii uscate în ulei 1 căţel de usturoi ¼ legătură pătrunjel 8 frunze de mentă ½ lămâie 2 portocale ½ linguriţă zahăr ulei, pentru prăjit sare piper smântână, pentru servire

Salată caldă de quinoa – Mod de preparare

Speli quinoa în apă caldă şi o fierbi în supa de legume, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o dai deoparte.

image

Mărunţeşti usturoiul. Tai dovlecelul, ardeiul gras, tecile de mazăre de zăpadă şi roşiile uscate în bucăţi nu foarte mari.

image

Căleşti legumele în puţin ulei vegetal. Le condimentezi cu zahăr, sare şi piper, după gust.

image

Toci pătrunjelul şi menta cât mai fin.

image

Amesteci quinoa fiartă, menta şi pătrunjelul cu legumele călite din tigaie. Adaugi coaja rasă şi zeama de la jumătate de lămâie. Torni sucul stors de la 1 portocală. Descojeşti cealaltă portocală şi o tai felii subţiri. Adaugi feliuţele în compoziţia de salată. O serveşti caldă, cu smântână după gust.

image

kitchenstories.io

Pizza cu pui şi legume pentru diabetici

Pizza cu pui şi legume pentru diabetici

Cel mai bun smoothie pentru diabetici

Cel mai bun smoothie pentru diabetici

Cel mai simplu desert cu măr şi iaurt, pentru diabetici

Cel mai simplu desert cu măr şi iaurt, pentru diabetici

Ruladă de curmale cu nuci, desertul ideal pentru diabetici

Ruladă de curmale cu nuci, desertul ideal pentru diabetici