Salată cu spanac şi ciuperci

Salata cu spanac si ciuperci jpeg

Atunci când vrei să scapi de kilograme sau să îţi menţii greutatea la un nivel normal, este important să alegi alimente cu un aport caloric scăzut, dar care să fie săţioase. Să ţii dietă va fi o experienţă mai puţin stresantă dacă vei alege această reţetă simplă de salată cu spanac şi ciuperci, care are foarte puţine calorii.

Salată cu spanac şi ciuperci - Ingrediente

300 g ciuperci champignon, feliate 6 felii de Prosciutto 75 g baby spanac

Pentru dressing

90 ml ulei de măsline

30 ml oţet balsamic

sare

piper negru măcinat

opţional: 1 lingură muştar, ceapă tocată, usturoi mărunţit, verdeţuri proaspete, ierburi aromatice uscate

Salată cu spanac şi ciuperci - Mod de preparare

Pentru dressing, combini uleiul de măsline şi oţetul balsamic într-un borcan cu capac sau alt tip de recipient care se închide etanş. Adaugi sare şi piper, după gust. Dacă vrei, pui şi alte ingrediente din lista celor opţionale. Închizi borcanul cu capacul şi îl agiţi bine de tot. Înmoi o frunză de salată în dressing şi guşti. Potriveşti de sare, piper, ulei sau oţet balsamic, după gust.

Pui feliile de ciuperci şi dressingul într-un vas mare. Amesteci ca să se combine aromele. Acoperi vasul cu o folie de plastic. Îl dai deoparte 1 oră sau până s-au înmuiat ciupercile.

Încălzeşti grătarul la foc mare. Aşezi feliile de prosciutto pe o tavă de copt. Le pui cu tot cu tavă pe grătar, câte 1-2 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc şi devin crocante. Le dai deoparte ca să se răcească şi le rupi în bucăţi mici.

Pui spanacul (spălat şi scurs, în prealabil) şi bucăţelele de prosciutto în vasul cu ciupercile înmuiate în dressing. Amesteci cu atenţie, ca să se combine ingredientele. Serveşti salata imediat.

Surse: www.taste.com.au, www.thekitchn.com

www.taste.com.au

www.thekitchn.com

Prunele uscate, gustarea dulce de doar 30 de calorii

Prunele uscate, gustarea dulce de doar 30 de calorii

Câte calorii au mâncărurile de Paşti

Câte calorii au mâncărurile de Paşti

Sosuri cu puţine calorii

Sosuri cu puţine calorii