Salată de cartofi cu mazăre dulce

Salata de cartofi cu mazare dulce jpeg

Atunci când eşti nevoită să urmezi un regim alimentar recomandat de medic pentru a menţine cât mai scăzut nivelul colesterolului din sânge, ai nevoie de mâncăruri sănătoase şi săţioase, cu foarte puţine grăsimi. Tocmai de aceea, azi îţi recomandăm o delicioasă salată de cartofi cu boabe de mazăre. În doar 1 oră şi 25 de minute, vei obţine 6 porţii. Servită caldă, această salată este un preparat perfect, cu puţine grăsimi, care va deveni în scurt timp preferatul tău.

Salată de cartofi cu mazăre dulce – Ingrediente

1 kg cartofi roşii, descojiţi, tăiaţi bucăţi mari 1 lingură făină 60 ml ulei de măsline 2 linguri oţet alb 1 lingură muştar cu boabe 1 praf de zahăr pudră 200 g păstăi mazăre dulce 75 g mazăre congelată (boabe) 2 cepe verzi, tăiate fin pe diagonală sare piper

Salată de cartofi cu mazăre dulce – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei o tavă mare de copt.

Pui cartofii într-o cratiţă încăpătoare şi îi acoperi cu apă rece. Fierbi la foc mare până când îi aduci la punctul de fierbere. Reduci flacăra la foc mediu şi îi fierbi 10 minute, până când sunt moi. Îi scurgi şi îi pui din nou în cratiţă, la foc mic. Îi ţii astfel pe foc şi îi amesteci 30 de secunde sau până când vezi că sunt uscaţi, iar marginile sunt tari. Adaugi făina şi amesteci ca să se acopere. Pui 2 linguri de ulei şi amesteci. Aşezi cartofii într-un singur strat în tavă şi îi laşi 40-50 de minute să se coacă. La jumătatea intervalului de timp, îi întorci şi îi mai laşi până se rumenesc şi se înmoaie.

Între timp, pui oţetul, muştarul, zahărul şi restul de ulei într-un bol mic. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci până când se dizolvă zahărul.

Fierbi apă într-o cratiţă, la foc mare, şi fierbi mazărea dulce 3 minute sau până când se înmoaie, iar în ultimul minut de fierbere, adaugi boabele de mazăre congelată. Când au fiert legumele, le scurgi bine de apă.

Combini cartofii, mazărea dulce şi cea boabe şi ceapa verde într-un bol mare de salată. Torni dressingul peste legume, chiar înainte de servire. Amesteci salata, ca să se combine ingredientele, şi o serveşti imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au