Salată de cartofi cu mazăre dulce

Salata de cartofi cu mazare dulce jpeg

Atunci când eşti nevoită să urmezi un regim alimentar recomandat de medic pentru a menţine cât mai scăzut nivelul colesterolului din sânge, ai nevoie de mâncăruri sănătoase şi săţioase, cu foarte puţine grăsimi. Tocmai de aceea, azi îţi recomandăm o delicioasă salată de cartofi cu boabe de mazăre. În doar 1 oră şi 25 de minute, vei obţine 6 porţii. Servită caldă, această salată este un preparat perfect, cu puţine grăsimi, care va deveni în scurt timp preferatul tău.

Salată de cartofi cu mazăre dulce – Ingrediente

1 kg cartofi roşii, descojiţi, tăiaţi bucăţi mari 1 lingură făină 60 ml ulei de măsline 2 linguri oţet alb 1 lingură muştar cu boabe 1 praf de zahăr pudră 200 g păstăi mazăre dulce 75 g mazăre congelată (boabe) 2 cepe verzi, tăiate fin pe diagonală sare piper

Salată de cartofi cu mazăre dulce – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei o tavă mare de copt.

Pui cartofii într-o cratiţă încăpătoare şi îi acoperi cu apă rece. Fierbi la foc mare până când îi aduci la punctul de fierbere. Reduci flacăra la foc mediu şi îi fierbi 10 minute, până când sunt moi. Îi scurgi şi îi pui din nou în cratiţă, la foc mic. Îi ţii astfel pe foc şi îi amesteci 30 de secunde sau până când vezi că sunt uscaţi, iar marginile sunt tari. Adaugi făina şi amesteci ca să se acopere. Pui 2 linguri de ulei şi amesteci. Aşezi cartofii într-un singur strat în tavă şi îi laşi 40-50 de minute să se coacă. La jumătatea intervalului de timp, îi întorci şi îi mai laşi până se rumenesc şi se înmoaie.

Între timp, pui oţetul, muştarul, zahărul şi restul de ulei într-un bol mic. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci până când se dizolvă zahărul.

Fierbi apă într-o cratiţă, la foc mare, şi fierbi mazărea dulce 3 minute sau până când se înmoaie, iar în ultimul minut de fierbere, adaugi boabele de mazăre congelată. Când au fiert legumele, le scurgi bine de apă.

Combini cartofii, mazărea dulce şi cea boabe şi ceapa verde într-un bol mare de salată. Torni dressingul peste legume, chiar înainte de servire. Amesteci salata, ca să se combine ingredientele, şi o serveşti imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg