Salată de linte cu somon

salata de linte cu somon de la conserva jpeg

Nu există vreo reţetă magică pentru a preveni hipertensiunea arterială, dar dacă alegi o dietă inteligentă şi faci mişcare în mod regulat vei putea să îţi menţii tensiunea la un nivel sănătos. Mai jos îţi recomandăm o reţetă salată de linte cu somon care este o variantă ideală pentru persoanele care suferă de hipertensiune.

Salată de linte cu somon - Ingrediente (6 porţii)

80 ml zeamă de lămâie 1/3 cană mărar tocat 2 linguriţe muştar ¼ linguriţă sare piper negru măcinat, după gust 80 ml ulei 1 ardei gras roşu, potrivit, tăiat cubuleţe 1 cană castravete tăiat cubuleţe, fără seminţe ½ cană ceapă roşie tocată 3 căni de linte verde sau maro, fiartă în prealabil 2 conserve (a câte 200 g fiecare) somon, scurs şi afânat cu o furculiţă

Cum se prepară salata de linte cu somon

Amesteci zeama de lămâie, mărarul, muştarul, sarea şi piperul într-un bol mare. Treptat, încorporezi uleiul. Adaugi cubuleţele de ardei gras roşu şi castravete, ceapa roşie, lintea fiartă şi bucăţelele de somon. Amesteci bine, ca să se acopere ingredientele cu dressingul de salată. Dacă vrei, acoperi salata şi o dai la frigider. Rezistă până la 8 ore.

PONT: Ca să fierbi lintea, pui boabele într-o cratiţă, le acoperi cu apă şi fierbi până dă în clocot. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic până se înmoaie, aproape 20 de minute (dacă lintea este verde) sau 30 de minute (dacă lintea este maronie). Scurgi şi clăteşti boabele de linte sub jet de apă rece.

Sursa + foto: www.eatingwell.com

www.eatingwell.com