Salată de păpădie

salata de papadie jpeg

Fiindcă e sezonul „rucolei româneşti“, iată o reţetă uşoară din păpădie, ale cărei frunze sunt foarte bune pentru salată. E bine să culegi frunzele dimineaţa, ca să nu fie amare.

De ce ai nevoie ca să faci salată de păpădie:

1 mână mare de frunze de păpădie, spălate, scurse şi rupte bucăţi mai mici

3 cepe verzi tocate

1 legătură mărar

1⁄4 ceaşcă ulei de măsline

zeama de la

sare

piper negru măcinat

1 felie de lămâie, pentru ornat

Cum prepari salată de păpădie:

Pui toate ingredientele până la ulei într-un castron mare şi le amesteci. Într-un bol amesteci uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Torni peste salată. Ornezi cu o felie de lămâie.

Sursa: http://www.geniuskitchen.com/recipe

http://www.geniuskitchen.com/recipe