Salată de paste, ideală pentru cei care ţin dietă

salata de paste regim jpeg

Ţi-ai propus să ţii o dietă sau – de ce nu? – să urmezi chiar dieta mediteraneană? Azi îţi recomandăm o salată simplă de paste, extrem de delicioasă, cu puţine calorii. Ce face din această salată de paste un aliat al siluetei tale? Secretul este că preparatul este bogat în amidon rezistent, o fibră naturală care îţi menţine senzaţia de saţietate mai mult timp şi care te ajută să arzi aproape cu 25% mai multe calorii pe zi.

Acum înţelegi de ce ai nevoie de acest tip de carbohidrat în dieta ta. Mazărea şi inimile de anghinare au un gust minunat când sunt combinate în acelaşi preparat şi contribuie la aportul de fibre, oferindu-ţi astfel 8 grame la o porţie (aproape o treime din necesarul tău zilnic de fibre). Aşa că şi aceste ingrediente te ajută să îţi menţii senzaţia de stomac plin şi să nu cedezi în faţa altor ispite culinare.

Ingrediente

230 g paste farfalle din făină multicereale (poţi folosi unele din grâu dur sau grâu integral) coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe ulei de măsline 1 conservă (380 g) de inimi de anghinare în apă (scurse şi tocate) 230 g brânză mozzarella semidegresată, tăiată cubuleţe 1 ardei gras roşu copt, de la borcan, tocat ½ legătură pătrunjel verde, tocat ½ cană mazăre congelată

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, renunţând la sare şi la anumite grăsimi.

Între timp, combini într-un vas mare coaja şi zeama de lămâie cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Amesteci bine cu un tel. Adaugi inimile de anghinare, brânza, ardeiul gras şi pătrunjelul. Le amesteci, ca să se combine aromele.

Pui mazărea într-o sită. Când pastele s-au fiert, le scurgi în sită, peste boabele de mazăre. Agiţi sita, ca să se scurgă apa, dar nu treci ingredientele pe sub un jet de apă rece. Adaugi pastele şi mazărea peste compoziţia cu inimi de anghinare şi amesteci cât mai bine, ca să se combine aromele. Serveşti salata caldă sau la temperatura camerei.

Sursa: www.health.com

www.health.com