Salată de pui cu mere şi ţelină

Dacă ţi-ai propus să alegi cu atenţie alimentele pe care le consumi şi vrei să eviţi carbohidraţii „răi” care îţi pot afecta silueta, încearcă o delicioasă salată de pui cu mere şi ţelină. Aceasta are un conţinut scăzut de carbohidraţi, iar fructele şi legumele din ea vor fi un adevărat izvor de vitamine şi minerale.
Ingrediente
Pentru pui
ulei, pentru prăjit 3 fileuri de piept de pui (aproximativ 500 g)
Pentru dressing
1 gălbenuş
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar cu boabe
125 ml ulei de măsline
Pentru salată
4 tije mari de ţelină, tăiate fin
2 mere roşii, tăiate felii subţiri
1 legătură ridichi, feliate
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Ungi o tigaie antiaderentă cu puţin ulei şi o încingi la foc mediu. Adaugi fileurile de pui şi le rumeneşti 4-5 minute pe ambele părţi, până se pătrunde carnea. Le laşi deoparte 10 minute să se răcească. Tai pieptul în feliuţe late de 1 cm.
Între timp, pui gălbenuşul, zeama de lămâie şi muştarul într-un robot de bucătărie şi mixezi până se omogenizează. Cu robotul în funcţiune, torni în fir subţire uleiul, până când compoziţia devine o spumă tare, deschisă la culoare. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aşezi ţelina, feliile de măr şi de ridichi, precum şi frunzele de pătrunjel tocate într-un bol mare de salată şi amesteci cu grijă. Împarţi salata în mai multe boluri. Pui carnea de pui tăiată şi stropeşti salata cu dressingul. Potriveşti gustul de piper şi serveşti imediat.
Sursa + foto: www.taste.com.au