Salată ucraineană de sfeclă (anemie)
Această reţetă este ideală pentru cei care suferă de anemie.
Ingrediente
450 g sfeclă 450 g morcovi 450 g cartofi 3 castraveţi muraţi, tăiaţi 1 ceapă, tocată 250 g fasole verde scursă 2 linguri ulei măsline ½ linguriţă piper 1 lingură pătrunjel proaspăt ½ linguriţă sare
Mod de preparare
Pune sfecla într-o oală mare şi acoperă cu apă. Fierbe la foc iute, apoi dai mai încet, acoperi cu un capac şi mai laşi 20 de minute pe foc. Adaugă morcovii şi cartofii. Laşi la fiert 10 minute, acoperă oala şi lasă peste noapte.
Cureţi de coajă sfecla, a doua zi, o toci, iar morcovii şi cartofii îi tai cubuleţe mici. Pune legumele într-o oală mare. Pune castraveţii muraţi, ceapa, fasolea verde, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Presari pătrunjel pe deasupra înainte de servire.
sursa foto: Shutterstock