Sos de spanac cu mozzarella

dip de spanac jpeg

Acest sos de spanac este delicios şi, în plus, face parte din acele alimente low-carb, adică are puţini carboidraţi. Avantajele unei diete sărace în carbohidraţi sunt multiple, mai ales când este vorba nivelul insulinei şi de zahărul din sânge, spun nutriţioniştii.

Consumul de alimente bogate în carbohidraţi are cel mai mare impact asupra zahărului din sânge şi asupra secreţiei de insulină. Dacă vei restricţiona cantitatea de carbohidraţi din dieta ta, vei avea un rezultat direct asupra celor două aspecte: va scădea nivelul zahărului din sânge şi va scădea şi nevoia de insulină. Dacă vei reduce aportul de carbohidraţi, vei ţine sub control zahărul din sânge precum şi nivelul insulinei. Aceste două puncte sunt deosebit de benefice pentru persoanele cu diabet (de tip I şi II) şi pentru persoanele care se confruntă cu rezistenţa organismului la insulină.

Încearcă şi tu această reţetă de dip de spanac şi bucură-te de beneficiile dietei low-carb.

Sos de spanac – Ingrediente

285 g spanac congelat 120 g smântână light 5 linguri maioneză light 35 g parmezan ras 25 g ceapă verde, tocată 1 căţel de usturoi, zdrobit 115 g brânză mozzarella degresată piper negru măcinat, după gust pâine de secară, pentru servire

Sos de spanac – Mod de preparare

Decongelezi spanacul şi îl storci bine de tot, ca să elimini excesul de lichid. Preîncălzeşti cuptorul. Combini toate ingredientele într-un bol. Le muţi într-un vas termorezistent şi ledai la cuptorul încins 20-25 de minute, până când sosul se încinge, iar brânza şi parmezanul se topesc. Serveşti imediat acest dip de spanac, dacă vrei, cu pâine de secară.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com

Pui la tigaie cu lămâie – Reţeta fără gluten

Pui la tigaie cu lămâie – Reţeta fără gluten

Salată de cartofi cu măsline şi chorizo

Salată de cartofi cu măsline şi chorizo

Piept de pui cu sos de muştar Dijon

Piept de pui cu sos de muştar Dijon

Piept de pui la cuptor cu salată verde

Piept de pui la cuptor cu salată verde