Terci de hrişcă şi zmeură, un deliciu

Terci de hrisca zmeura jpeg

Dacă suferi de intoleranţă la gluten şi vrei să eviţi terciul de ovăz la micul dejun, încearcă o reţetă pe bază de hrişcă, deoarece acest ingredient nu creează probleme persoanelor care au boala celiacă.

Ingrediente (2 porţii)

170 g hrişcă prăjită lapte de migdale (sau alt tip de lapte de origine vegetală) 200 g zmeură congelată, lăsată în prealabil la dezgheţat 1 mână de alune de pădure, tocate 1 mână de seminţe de dovleac, descojite 2 pătrăţele de ciocolată neagră, tocate (opţional) sirop de arţar sau de agave, opţional, pentru servire

Mod de preparare

Aşezi castroanele în care vei turna terciul în cuptorul încălzit, în prealabil, ca să se încălzească uşor.

Verifici cu atenţie hrişca şi alegi resturile. După ce ai verificat-o, o răstorni într-un vas potrivit şi torni o cantitate suficientă de lapte cât să o acopere. Fierbi hrişca la foc mic spre mediu, amestecând continuu. Imediat ce a absorbit laptele, mai adaugi.

Continui să adaugi lapte până când boabele sunt fierte (aproximativ 10-15 minute), iar terciul ajunge la consistenţa dorită.

Cât timp fierbi terciul de hrişcă, încălzeşti zmeura congelată într-un vas mic. Dacă doreşti, îndulceşti fructele cu sirop de arţar sau de agave, după gust. Le pasezi cu o furculiţă ca să obţii un sos de zmeură mai „rustic“ sau le laşi întregi, după preferinţă.

Serveşti terciul fiert în bolurile încălzite în prealabil, cu sosul de zmeură pe deasupra, alune de pădure, seminţe de dovleac şi puţină ciocolată neagră mărunţită.

Sursa + foto: www.lazycatkitchen.com

www.lazycatkitchen.com