Tulpină de ţelină cu şuncă la cuptor (osteoporoză)

Tulpina de telina cu sunca la cuptor jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă bogată în calciu şi vitamina D. Specialiştii subliniază că aceste elemente te ajută să îţi menţii oasele sănătoase şi puternice. Pe lângă faptul că acest mineral, calciul, este esenţial pentru sănătatea oaselor, vitamina D creşte absorbţia acestuia în oase. Încearcă reţeta de mai jos şi profită de beneficiile acestui preparat simplu şi rapid.

Ţelină cu şuncă la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

800 g tulpini de ţelină 200 g şuncă, tăiată cubuleţe sau pătrate 80 g caşcaval ras (parmezan sau alt tip) sare piper nucşoară măcinată 250 ml smântână pentru gătit 2 linguri pesmet 2 linguri alune de pădure măcinate sau pisate supă de legume concentrată (1 cub)

Ţelină cu şuncă la cuptor - Mod de preparare

Tai tulpinile de ţelină în două, pe lungime, apoi le tai în bucăţi egale, mai mici. Le fierbi bine în apă cu sare, 5 minute, apoi scurgi lichidul.

Aşezi ţelina într-o cratiţă potrivită, cu o cantitate mică de supă concentrată de legume, şi fierbi până se înmoaie legumele. Scurgi, apoi aşezi ţelina într-un vas ceramic termorezistent, uns cu unt, împreună cu şunca tăiată cubuleţe. Razi caşcavalul sau parmezanul, adaugi sare, piper şi nucşoară, după gust. Torni smântâna peste compoziţia aceasta.

Amesteci alunele de pădure cu pesmetul şi le presari peste ingredientele din vasul de ceramică. Dai la cuptorul preîncălzit, în prealabil, la 200 de grade Celsius, 20 de minute. Serveşti caldă această mâncare de ţelină cu şuncă la cuptor.

Sursa: www.iofbonehealth.org

Foto: www.food.com

Paste cu linte şi broccoli (osteoporoză)

Paste cu linte şi broccoli (osteoporoză)

Orez cu spanac la cuptor (osteoporoză)

Orez cu spanac la cuptor (osteoporoză)

Cel mai simplu smoothie de afine (lipsă de calciu)

Cel mai simplu smoothie de afine (lipsă de calciu)

Supă de linte şi cartofi (inimă sănătoasă)

Supă de linte şi cartofi (inimă sănătoasă)