Varză de Bruxelles cu sos vinegretă

Suferi de hipertensiune arterială şi medicul te-a sfătuit să adopţi un regim alimentar sănătos? Ai grijă de inima ta şi încearcă această reţetă simplă, cu legume.
Ingrediente
450 g varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată pe sferturi 2 linguri ulei de nucă 1 lingură ceapă tocată ¼ linguriţă coajă rasă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar de Dijon sau muştar cu boabe întregi ¼ linguriţă sare piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare
Pui varza de Bruxelles într-o sită sau coş şi o prepari pe baie de aburi, până se înmoaie, aproximativ 7-8 minute.
Între timp, prepari sosul. Omogenizezi bine uleiul, ceapa, coaja şi zeama de lămâie, muştarul, sarea şi piperul într-un vas, până obţii un amestec emulsionat. Adaugi varza de Bruxelles peste vinegretă şi amesteci, ca să se acopere uniform cu sosul.
Sursa + foto: www.eatingwell.com