Reţete pentru bebeluşi. Cum să satisfaci poftele micuţilor

Părinţii ştiu cât de mofturoşi sunt cei mici şi cât de greu este să fie stimulaţi prin combinaţii în farfurie cât mai atrăgătoare, gustoase şi mai jucăuşe. De aceea îţi prezentăm câteva reţete pentru bebeluşi:

Brioşe cu somon

briose jpg jpeg

Ingrediente:

210 g făină integrală


7 g praf de copt,

sare,

piper,

mărar uscat (opţional)


3 ouă


120 ml ulei măsline


90 ml lapte


zeamă de lămâie


180 g somon gătit


75 g mazăre fiartă înainte


90 g parmezan


1 măr ras

Preparare

Încălzeşti cuptorul la 180° C. Baţi ouăle până se umflă şi se albesc, aproximativ 5 minute.

Amesteci făina cu praful de copt, sarea, condimentele, parmezanul, somonul, mărul ras şi mazărea. Torni peste ouă laptele şi uleiul, apoi îl adaugi peste ingredientele uscate. Amesteci până când se încorporează toate ingredientele.

Le coci, timp de 20-22 de minute, în forme de brioşe de silicon. După ce se răcesc, le poţi congela timp de trei luni.

Deliciu cu zmeură

4 deliciu cu zmeura jpg jpeg

Ingrediente:

250 g zmeură (congelată sau proaspătă)


sucul de la o mandarină


1 linguriţă de amidon (8 g)


câteva merişoare sau stafide tocate mărunt


10 g zahăr brut


15 g zahăr brut


20 g făină integrală


scorţişoară


25 g făină de migdale


15 g unt

Preparare

Fructele, sucul de mandarină, merişoarele sau stafidele, amidonul şi 10 g de zahăr brut le amesteci şi le torni într-un castronel de ceramică uns cu unt.

Separat, amesteci cele două tipuri de făină cu 15 g de zahăr şi scorţişoara. Tai untul rece în bucăţele şi îl combini cu ingredientele usacte, cu ajutorul degetelor, până când coca devine ca un nisip umezit.

Le pui peste amestecul cu fructe din castronelul de ceramică şi le dai la cuptor, încins la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.

Biscuiţi cu fructe uscate

biscuiti jpg jpeg

Ingrediente: 

125 g unt moale

40 g zahăr brut

1 ou mare

200 g făină integrală

100 g fulgi de ovăz, orz, secară

(să nu fie foarte mari)

50 g curmale tăiate mărunt

20 g susan

sare

20 g migdale feliate sau tăiate bucăţi

2 g praf de copt

2 g bicarbonat

Baţi untul cu zahărul, adaugi oul şi amesteci bine. Apoi pui şi restul ingredientelor şi amesteci continuu. Faci biluţe, apoi le aplatizezi şi le pui în tavă. Coci biscuiţii, la 180° C, aproximativ 15 minute.